Рецепта Бърди
Продукти:

  • 1 лаврак
  • 1 пакетче замразени зеленчуци (бейби морковчета и зелен фасул)
  • диетична подправка за риба

Приготовление:
Рибата се изчиства и посолява с диетична подправка за риба. Слага се в плик за печене и се пече според инструкциите (аз я пека в тавичка с малко вода, без вода в плика, като пликът се набожда на няколко места).
Аз лично имам фобия от недопечено месо, затова пека около 50-60 минути на 180 градуса. Смятам, че след 40-тата минута рибата вече е готова, но не смея да я извадя.
За зеленчуците на пара се използва кошничка, която се поставя в тенджера с вряща вода, слага се зеленчукът и доколкото е възможно се затваря с капака на тенджерата.

Снимки и подробности тук